Eklerai

Šeštadienį apsitvarkėm pievas, užsidirbom karmos taškų ir dabar tikrai pateksiu į rojų gera gyventi.
Ta proga kepiau eklerus pagal Lino Simėno receptą.


Ir kaip bebūtų gaila, .

Na, ok, plikyta tešla jau nebe naujiena. Pasidariau viską kaip reikia. Bežiūrėdama laidą patenkinta kvaksėjau, kad visas tešlos darymo procesas tip-top atitinka maniškį (kažkodėl buvau įsitikinus, kad kiaušiniai į tešlą turėtų lengviau įsimaišyti, o pasirodo taip ir turi būti).

Tada išbandžiau draugės dovanotą konditerinį maišelį 🙂 Kaip į jį įdrėbti limpančios tešlos neišsitepus iki alkūnių, didžiausia mistika. Apskritai, visi plikytos tešlos gaminiai yra terlionių terlionė….

O Linas mane apgavo. Recepte nurodyta, kad eklerus kepti reikia 170 laipsnių karštyje 15 min. Šiek tiek suabejojau, nes prieš tai plikytus pyragaičius kepdavau 200 C. Na, jis rašo, jis žino. Die… Įkaitinau orkaitę, įkišau eklerus ir per tą 15 min, per kurias turėjo iškepti, jie tik pakilo. Dar 15 min užtruko, kol įgavo rusvumą. Kepdama antrą skardą, drąsiai užsukau ant 200 C ir viskas ėjosi žymiai greičiau.

Kol kepė eklerai, dariau vanilinį kremą. Dabar pasibaisinam, kokie kosmiški tie kaimiški kiaušiniai su nesveikai geltonu tryniu 😀

Pasidariau kremą. Išploviau konditerinį maišelį ir pradėjau įdarinėti eklerus. Čia padariau klaidą – maišelis, gavęs vandens, nepasikuklino plyšti per siūlę. Terliojausi. Na, skanu tą kremą nuo pirštų laižyt… Tik paskutiniai pyragėliai buvo kimšami kone pirštais, nes nebeišlaikė kantrybė 🙂 a jo, kremas irgi kosmiškai geltonas…

Eklerams aptepti reikėjo šokolado. Užuot tirpinusi jį dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį, uždėjau puodelį ant kaitlentės ir… pamiršau. Trukt nosim – kažkas svyla! Žiūrim, ką turim:

Po didžiausių vargų ir kliurkų virtuvėje (ir dievagojimųsi, kad daugiau aš jų nebekepsiu) rezultatą matote pirmoje foto.

Švieži man jie neskanūs. Kažkodėl stipriai jaučiasi kiaušinio kvapas tešloje. Kas kartą pagalvoju, kad reikėtų įlašinti vanilės esencijos. Kitą dieną eklerai pasidaro labiau “guminiai”, nebesijaučia kvapo ir tampa žymiai skanesni. Ta proga taip gavosi, kad atvažiavo brolis ir sušlamštė paskutinius eklerus, netikėdamas, kad pati juos kepiau.

P.S. Tėvuko “Passat” buvo užstumtas ant tralo-automobilinės priekabos ir išvežtas į Šiaulius. Tesikrapšto ten. Tegyvuoja žmonės, turintys E vairavimo kategoriją 🙂 a, ir tie, kurie turi tokias priekabas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s