Duona

Kepiau duoną.
Dar yra kur tobulėti – kadangi recepto ingridientus dalinau perpus (kur jau čia suvalgysi kilogramą miltų), matyt, būsiu pagrybavusi. Mamos duonelė buvo saldesnė, maniškė – su rūgštele. Valgoma šiaip. Nors lyg ir šlapoka, reikėjo dar pakepti.

Kas į duoną gula:

*raugas
*kviečių sėlenos
*kvietiniai miltai
*ruginiai miltai
*avižiniai dribsniai
*saulėgrąžos
*vanduo
*cukrus
*druska
*sviestas skardai patepti ir sezamo sėklos skardai ir duonai pabarstyti

Ir rezultatas:

Blogai, kad skarda kaip duonai per plati. Nebent maišyti daugiau tešlos ir tada gausis geras šmotas.
Dar apsižioplinau su sezamo sėklomis – prieš kišant į orkaitę, pabarsčiau duoną jos “nepaglosčiusi”. Šiek tiek paviršius padžiuvo ir sezamai neprilipo.
Na, suvalgysim šitą ir galėsiu vėl bandyti. Raugo turiu.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s