Varškės spurgos

Visi žino, kad laiminga varškė reinkarnuojasi į laimingas spurgas.
Vuo, 1 kg naminės varškės per pusantros valandos pavirto į…

Šventės vis dėlto.

Jei žaidžiam su mažesniu kiekiu, receptas atrodo taip:

~500 g. varškės (naminė idealiausia ir taškas)
2-3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus + žiupsnis vanilinio dėl kvapo
~8 šaukštai miltų su 2 a.š. kepimo miltelių

Svarbiausia nagų į dubenį nekišti ir viską trinti šaukštu. Paskui drėgnais pirštais formuoti rutuliukus, leisti į verdantį aliejų ir kepti, kol parus. Smagiausia dalis – kai kokios septynios spurgos (nuo puodo apimties priklauso) sinchroniškai pačios vartosi 🙂

Iškepusias išgriebiam, dedam ant popierinių servetėlių, patiestų lėkštėje, kad susigertų riebalai. O paskui barstom cukraus pudra. Vualia, reinkarnacija baigta.

Saldžių švenčių!

Advertisements

Įrašo “Varškės spurgos” komentarai: 4

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s