Naminis batonas

Aš labai šeimyniška. Va, man pasako, noriu baltos duonos – o ką aš? Aš einu į internetą, ieškau recepto ir va, iškepu. Šitą reikalą kepiau jau du kartus, labai geras. Kol šilta duona – tik laužk ir valgyk, nieko net nereikia, taip skanu.

7 g. sausų mielių užpilame
1,5 stiklinės šilto vandens

Palaukiame, kol suputos.

Įberiame
2 a.š. cukraus
2 a.š. druskos,

įpilame 50 gr. aliejaus,
mušame 1 kiaušinį,
dedame 2 šaukštus grietinės ir
3,5 stiklinės miltų

Suminkome. Tešla tokia elastinga, sakyčiau, net tampri.
Skardą išklojame kepimo popieriumi. Aliejumi pasitepame rankas ir tešlą perkeliame iš dubens į skardą. Uždengiame ir paliekame šiltai, kad pakiltų dvigubai.
Kepam 180 C karštumo orkaitėje, kol pagels, jei gerai pamenu, bus koks 40 min. A, dar viena gudrybė: iškepusią duoną patepti saldintu vandeniu – tada pluta skanesnė mmmm….

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s