Kalėdinio pyrago repeticija

Tai va. Palaukus dvi savaites, vis tikrinant, ar pyragas nesumanė pelyti ar kitais būdais keistis į blogąją pusę, šįryt jis buvo prapjautas. Štai. Jau po vieno gabaliuko atėjo sotumas, uch, tai kaip jį valgyti po keptos žąsies, mišrainės ir kitų kalėdinių gardumynų?

Receptas nužiūrėtas iš Skanus gyvenimas. Tik aš dvigubai mažinau kiekius – mūsų šeimynai pakanka ir vienos skardos:

1 kg džiovintų vaisių (razinos, datulės, slyvos, ananasai, papajos ir spanguolės) pasmulkinau ir iš vakaro užpyliau
300 ml brendžio (ar kiek ten tame buteliuke, nes reikėjo tik 250 ml, bet ėmiau ir suverčiau visą).

Per naktį vaisiai prisigėrė, o virtuvėje pasklido saldus alkoholio tvaikas.

Užmaišiau tešlą:
250 gr. sviesto išsukau su
180 gr. rudojo cukraus (galima miksuoti su baltu).

Tada įmaišome skystus produktus:
4 kiaušiniai
1 lašas vanilės esencijos (aš čiut padauginau, per stiprus kvapas užtat)
1 šaukštas medaus

Ir beriame
375 gr. miltų, sumaišytų su
1 a.š. kepimo miltelių ir
1 šaukštu meduolių prieskonių.

Tešlą sumaišome su vaisiais ir iškrapštome į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Orkaitę šildome iki 150 C ir pyragą kepame 2 valandas.
Iškeptą atvėsiname ir su visu kepimo popieriumi kišame į maišelį ir slepiame virtuvėje nuo smaližių pagundų mažiausiai 2 savaitėms. Sako, kad kuo ilgiau stovi, tuo pyragas skanesnis darosi. Tikiu. Juolab pyragas yra sotus, taigi ilgas valgymas numatytas savaime.

Manau, kad repeticija pavyko. Bus galima kalėdinį pyragą kepti gruodžio pradžioje, kad prapjautume Kalėdoms. Kitą kartą pagalvočiau apie rūgštesnius vaisius (gal daugiau džiovintų spanguolių, ar vyšnių), nes norisi pyrage daugiau rūgštelės ir, žinoma, atsargiau lašinsiu vanilės esenciją.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s