Genialus paprastumas

Faktas, genialu tai, kas paprasta. Kodėl italų virtuvė tokia nuostabi? Todėl kad naudoja kokybiškus produktus itin lengvomis kombinacijomis. Keli mūsų virtuvės atradimai.

Fokačia vegetariškai:

IMAG0760

standartinė fokačios tešla (vanduo, mielės, alyvuogių aliejus ir miltai), patepta pomidorų pasta, apibarstyta džiovintais bazilikais ir pipirais, ant viršaus – saulėje džiovinti pomidorai ir juodosios alyvuogės, plius tarkuotas džiugo sūris. Niam, tobula kompozicija!

Mėsa tešloje:

IMAG0763

Sumanymas pavyko iš antro karto (pirmam kartui koją pakišo per skysta tešla ir folija, prie kurios tešla prikibo). Improvizuota tešla: kiaušiniai, vanduo, sviestas, miltai. Aplipdome norimą kepti mėsos gabalą (padruskintą, papipirintą,česnakų prikaišiotą), patepame kiaušiniu ir dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Vualia! Mėsa iškepa sultinga, o dar ir papildomas garnyras lėkštėje – keptas…em.. ragaišis?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s