Uogienė

Jei yra rojus, numirusi greičiausiai pateksiu į Karlsono skyrių – į smaližių ir uogienės rojų. Nes na… užsitarnavau.

Praėjusi vasara buvo nerūpestinga – gimė Ugnius, niekas nevargino su uogų dorojimu ar daržų ravėjimu. O šiemet… Kaip koks prakeiksmas: viena bobulė atitempė tris kibirus braškių, kita – du kibirus mėlynių ir kibirioką juodųjų serbentų. Enjoy darling, enjoy it hard!

Prie Karlsono stalo, mindžiukuodama ant rožinio cukraus vatos debesies taip ir pasakysiu:
Menu kaip šiandien, 2015 metų vasarą išviriau šešiolika kilogramų braškių, aštuonis kilogramus mėlynių ir šešis kilogramus juodųjų serbentų…

Ne visos čia uogos, kažkiek surijom, kažkiek užšaldėm, dar bliūdas mėlynių laukia, kada galės įšokti į pyragą. O, vos nepamiršau, dar buvo nepilni keturi kilogramai trešnių, tokių mažučių kaip serbentai, gliaudėm kauliukus ir vėl virėm. Nagai nuo tų trešnių dvi dienas buvo rudi kaip jode pamirkius. Niekada nebūčiau pagalvojus, kad trešnės šitaip dažo.

Dar liko stiklainių. Prakeiksmas laukia aviečių eilės… Tik kaip bobutėm pasakyti, kad mes tiek uogienių net ir labai norėdami niekada nesuvalgysim. Karlsonai, a-ūū?

P.S. Dansukker cukrus uogienėms yra ze best dalykas šitiems reikalams. Virėm braškes su paprastu cukrum, o visa kita – su Dansukker uogienėms. Tai net norisi atsukti laiką atgal ir braškes išvirti iš naujo, teisingai. Mėlynių uogienė gavosi tobula, sakau jums, TOBULA. Visoms bobutėms dabar kalu į galvą, kad pirktų tik Dansukker ir liautųsi su ta pornografine mada užpilti uogas cukrumi iš vakaro, paskui virti belenkiek – 10-15 minučių ir jau uogienė. Awesome!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s