#275 žodžiai

Vakar prieš kepdama tortą sudėjau visus ingridientus ant stalo ir padariau nuotrauką, nes pačiai atrodė labai smagu – tiek nedaug tereikia, kad gautųsi tortas. Žinoma, nuotraukoje riogsojo pakelis miltų ir pakelis cukraus, nors kiekvieno man tereikėjo po 200 gramų. Kaip ir kondensuoto pieno skardinė, kurios nė pusės nesunaudojau kremui. Visa kita – du kiaušiniai, skardinė Rududu, grietinė (kaip tik buvo reikiami 200 gr.) – transformavosi į kaiką saldaus. Šiandien sužinosime, kaip pavyko.

O buvo laikai, kai tortai man kėlė pagarbią baimę – man rodėsi, kad juos kepti yra kosmosas. Pasirodo, kad norint nuskristi į kosmosą tereikia gerų virtuvinių svarstyklių, matavimo indelio ir, kone svarbiausia, gero mikserio aka maišytuvo. Ir instrukcijos, t.y. kelionės nuorodų, kaip į tą kosmosą nuskristi. Viskas, na, beveik viskas puikiai gaunasi. Ypač kai kalbame apie nesudėtingus – biskvitas plius tep-lep kremas – variantus.

Žinoma, būna labai įmantrių kelionių, kaip nepavykęs tortas su morengu ir karameliniu kremu – pastarasis gavosi per skystas ir jis tiesiog surijo morengą iki cukrinės masės. Taip ir liko tokie ruoželiai ten, kur turėjo būti traškus baltas morengas. Po to karto nebandžiau pakartoti, nežinau, ar nenoriu, ar tiesiog dar nesu nusiteikusi pakankamai karingai, kad užkariaučiau tuos Marso kanjonus.

Dažniau pasitaikydavo sėkmingų vienkartinių kelionių – ypač tų pirmųjų. Padarai pagal naują receptą – ir vau, visi laižo pirštus, tortinę su šaukšteliu gramdo, recepto klausinėja. O pabandai antrą kartą padaryti tą patį – ir niekas nebegiria. O ir pati pajuntu, kad pirmąjį kartą pavyko geriau.

Kol kas tėra tik keli tortai, kurių rezultatas nenuvilia, kur nelabai yra kaip jų sugadinti. Nesakyčiau, kad jau ranka atkalta, gal tiesiog įvaldytas receptas. O kartais tortams patinka užtikrintumas tuo, ką darai, net jei po to pliaukšteli sau per kaktą šūkteldama, kad pamiršai įberti maltų migdolų ar cinamono.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s