Ne mano tetos meduolis

Nuo to laiko, kai prisijaukinau virtuvę savo gyvenime, man pasidarė nebaisu eksperimentuoti. Išmokau visokių pyragų ir pyragaičių tešlų, nors gaminu priešokiui ir ne tiek gausiai. Tad kai naujoje virtuvėje radau dujinę orkaitę numojau ranka – che, didelio čia baubo. Tiesa, ne taip seniai aš bijodavau ją užkurti. Laimei, šita normalesnė, nereikia kišti rankos giliai į tamsos žabtus, bet vis tiek baisu. Pirmaisiais kartais tūpčiodavau aplinkui, vis vaidenosi, kad dujas leidžia, kad tuoj išsprogdinsiu visus kaimynus nafik. Ir šiaip turiu įtarimą, kad orkaitė kaitina mažiau, nei rašo laipsnių. Bet tai netrukdo man kepti!

Receptas iš internetų – tetos meduolis

Atsinešė kolega į darbą dukros keptą meduolį. Skanus toks, klausiu recepto. Sako, aj, kažkoks tetos meduolis, internete rado. Pagooglinau, radau ir aš. Tik kiekį pamažinau perpus, nes aš nežinau, kokia turi būti šeimyna, kad suvalgytų dvi skardas…

0,5 stiklinės pieno pakaitiname su
250 g. cukraus ir
250 g. medaus

Dedame 25 g. sviesto ir…. durnas receptas – 1,5 pakelio meduoliams skirtų prieskonių. Mano prieskonių pakeliai buvo po 50 gr. Ir tai buvo ryškiai per daug. Manau, kad tokiam tešlos kiekiui pakaktų max. 40 g. – meduolis gavosi toks aromatingas, kad nedaug trūko perlipti nevalgymo ribą. Ir nepamirštame padruskinti, kaip visada.

Į tešlą išlydime 2 kiaušinius. Beriame 400 g. miltų ir 0,5 arbatinio šaukštelio sodos. Išmaišome. Įberiame 100 gr. džiovintų vaisių – aš pasirinkau razinas, džiovintas spanguoles ir ananasus cukruje.

Išmaišome, uždengiame rankšluoščiu ir…. pamirštame lygiai 2 dienoms. Tešla sėdi ir sau brandinasi, iš dubens nelipa. Atėjus laikui, ištepame skardą sviestu, iškrapštome tešlą iš dubens (manoji jau panešėjo į pradedantį stingti cementą) ir šauname orkaitėn 1 val. Recepte nerašo kepimo temperatūros, tai savo nuožiūra pasukau 180-200 C.

Kepa gražiai, pamažu pučiasi ir vualia – meduolis 🙂 Dalį įveikėm namie, dalį paaukojau darbui. Kitą kartą dėsiu mažiau prieskonių ir viskas bus ok. Šiandien testavau naują vaflinę (nuotraukos dešinėj šviečia baltas vaflinės kampas) – tegyvuoja kalorijos, “lašiakas” ant pilvo džiaugiasi, inkstai taukuose vartosi, gyvenimas yra gražus.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s